Veel Gestelde Vragen

Veel Gestelde Vragen

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN ONDERWIJS OP AFSTAND EN FORMEEL ONDERWIJS?
Wanneer we formeel onderwijs en afstandsonderwijs vergelijken; De cursus wordt gegeven in de klasomgeving in het formele onderwijs. De cursussen worden gegeven via het virtuele klaslokaal in het afstandsonderwijs. Huiswerkprojecten worden gegeven aan studenten face-to-face voor onderzoek in het formele onderwijs. Huiswerk en projecten worden gegeven via een systeem genaamd (Learning Management System) in het afstandsonderwijs. Om studenten te evalueren, worden in het formele onderwijs face-to-face examens afgenomen. In het afstandsonderwijs worden tentamens (in de vorm van projectopdrachten) via internet afgenomen.

 

FORMEEL ONDERWIJS ONDERWIJS OP AFSTAND
HET IS EEN FYSIEKE KLASSE ALS ER INTERNET IS OVERAL IS KLASSE
CURSUS ZELFDE CURSUS

EXAM EXAMEN-ONLINE EXAMEN + PROJECT

FACULTEIT LEDEN EN PLICHTEN FACULTEIT LEDEN EN PLICHTEN
DIPLOMA HETZELFDE DIPLOMA
ER IS REIS- OF ACCOMADATIEKOSTEN GEEN REIS- OF ACCOMADATIEKOSTEN
HET ENIGE VERSCHIL MET FORMEEL ONDERWIJS IS DAT ER GEEN FYSIEKE KLASSE IS IN ONDERWIJS OP AFSTAND. ALLES IS ONDERSTEUND.
HET ENIGE VERSCHIL MET VORMELIJK ONDERWIJS IS DAT ER GEEN FYSIEKE KLASSE IS IN ONDERWIJS OP AFSTAND. ALLES IS ONDERSTEUND.

BEN IK KLAAR VOOR E-LEARNING?
• Ik kan zelfstandig leren.
• Ik ben misschien bereid om zelf te leren.
• Ik kan de plannen tijdig aanpassen.
• Ik word als succesvol beschouwd in termen van lezen en luisteren.
• Ik heb een basisniveau van computervaardigheden.
• Ik heb toegang tot informatiebronnen op internet.
• Thuis / op het werk heb ik een computer die is aangesloten op internet.
• Ik kan internet gebruiken voor communicatiedoeleinden (e-mail, blog, enz.).
• Ik vertrouw mezelf als ik met mensen communiceer.
Als u de meeste van deze vragen met “ja” hebt beantwoord, is e-Learning zeer geschikt voor u.

ZIJN ONZE CURRICULUM HETZELFDE MET FORMEEL ONDERWIJS?
Het curriculum is hetzelfde, maar de inhoud van de cursussen is aangepast volgens internet. Afstandsonderwijs is een onderwijsmethode, maar het is een moderne onderwijsmethode die is gemaakt met behulp van de nieuwste technologie zonder verschil met klassieke leermethoden.

ZIJN ER STANDBEELDVERSCHILLEN TUSSEN DIPLOMA’S VORMELIJK ONDERWIJS EN AFSTANDSONDERWIJS?
Er is geen statusverschil tussen het diploma van afstandsonderwijs en het formele onderwijsdiploma. Je bent niet verplicht om doorlopend naar de universiteit te gaan zoals in het formele onderwijs.

WELKE TRAINING OP AFSTAND IS NIET?
• Afstandsonderwijs is geen tweederangs onderwijs in vergelijking met formeel onderwijs.
• Afstandsonderwijs is geen onderwijsvorm waar arme landen naar verwijzen. Dit systeem wordt voornamelijk geïmplementeerd door de rijkste en geïndustrialiseerde landen van de wereld.

WAT ZIJN DE NOODZAKELIJKE VOORWAARDEN/DOCUMENTEN VOOR INSCHRIJVINGSDUUR EN INSCHRIJVING?
Om je in te schrijven voor geassocieerde en niet-gegradueerde afdelingen, is het vereist om ten minste een bachelordiploma te hebben om je in te schrijven voor ten minste middelbare school en afstudeerafdelingen.
De documenten die nodig zijn voor de registratie zijn als volgt:
• Diploma’s en transcripties,
• Fotokopie van identiteitskaart,
• Uittreksel uit het bevolkingsregister,
• 4 foto’s.

WAT IS HET ONDERWIJS OP AFSTAND?
Afstandsonderwijs is een leermethode die een alternatief is voor traditionele leermethodes. In deze methode zijn er efficiënte programma’s ontwikkeld voor studenten. Het is een institutionele educatieve activiteit waar studenten, docenten en lesmateriaal op verschillende plaatsen worden samengebracht door middel van communicatietechnologieën. Zo kunnen de leerlingen die hun opleiding willen voortzetten eenvoudig hun opleiding voortzetten door middel van informatietechnologie zonder ruimtelijke veranderingen.

HOE DE EXAMENS KUNNEN WORDEN GEDAAN?
Het slagen voor de klas aan de Brusselse Hoofdstedelijke Universiteit is gebaseerd op het concept van een project, niet op een examen. De student krijgt een projectthema mee over de lessen die hij/zij in bepaalde periodes heeft gevolgd. Deze projectopdrachten van studenten worden nagekeken. Op deze manier wordt het cursussucces van de student bepaald. Tegelijkertijd wordt bij deze methode studenten gevraagd om concrete informatie te geven over wat ze hebben geleerd.