3 MANIEREN OM WAARDE TOEVOEGEN AAN ONLINE INSTRUCTIE EN SUCCES VAN STUDENTEN HERDEFINIREN

3 MANIEREN OM WAARDE TOEVOEGEN AAN ONLINE INSTRUCTIE EN SUCCES VAN STUDENTEN HERDEFINIREN

Een recent onderzoek laat zien hoe de pandemie de manier waarop studenten naar een succesvolle universiteitservaring kijken, heeft veranderd.
Het aanhoudende karakter van de COVID-19-pandemie, met name de uitdagingen die het heeft opgeleverd voor het onderwijs, heeft instellingen ertoe aangezet om het concept van studentensucces en wat het betekent om aan de verwachtingen van studenten te voldoen, opnieuw te onderzoeken. Nu ons wachten op een terugkeer naar normaal is veranderd in acceptatie van een nieuw normaal, is het duidelijk dat leren in de nabije toekomst virtueel zal blijven.
In een poging om deze hoge belangen in het hoger onderwijs aan te pakken, voerde Instructure samen met Hanover Research een wereldwijde benchmarkstudie uit, “The State of Student Success and Engagement”, waarbij 7.070 docenten en studenten in 13 landen werden gevraagd hoe zij het succes van studenten definiëren en wat zij beschouwen als drijvende factoren van betrokkenheid zijn.
Van alle resultaten maakten de volgende statistieken duidelijk dat de COVID-19-pandemie institutionele leiders een katalysator voor verandering heeft gegeven:
 85 procent van de studenten zei dat COVID-19 het grootste effect heeft gehad op hun vermogen om te slagen
 71 procent van de respondenten zei dat de pandemie de studievoortgang van studenten heeft beïnvloed
 70 procent van de docenten zei dat meer studenten achterlopen met hun studie dan voorheen
Gezien de verwachting dat cursussen voor onbepaalde tijd ten minste gedeeltelijk online blijven, is het van cruciaal belang voor instellingen voor hoger onderwijs om te begrijpen wat studenten denken dat ze nodig hebben om succesvol en betrokken te zijn. Terwijl ik in contact blijf met docenten en institutionele leiders in onze Canvas-gemeenschap, die duizenden gebruikers van het Canvas-leerbeheersysteem omvat, sta ik versteld van de veerkracht en creativiteit die ze hebben getoond terwijl ze evolueren om deze uitdagingen aan te gaan.
Hier zijn drie manieren waarop instellingen zich aanpassen om zich te concentreren op een meer holistische benadering van de ontwikkeling van studenten.

  1. De doelstellingen van de universiteitscursus afstemmen op toekomstige carrières
    Afgezien van de verstoringen in het onderwijs, heeft het personeelsbestand ook veel veranderingen ondergaan, en studenten willen weten dat wat ze in hun cursussen leren, hen direct voorbereidt op hun volgende stappen. Een belangrijke bevinding uit ons onderzoek ondersteunt dit idee, waarbij loopbaangereedheid de nummer 1 prioriteit voor studenten is.
    “Als je me pre-COVID had gevraagd hoe studentensucces eruit zou zien, zou ik een waslijst hebben gehad: dit zijn onze cursusdoelstellingen, hier zijn onze afdelingsdoelstellingen, hier zijn de universitaire doelstellingen die we willen bereiken”, zei Karen Freberg, een universitair hoofddocent strategische communicatie aan de Universiteit van Louisville, tijdens een recent webinar dat ik organiseerde.
    “Maar met COVID, wat ik me heb gerealiseerd … is dat het niet alleen gaat om het kennen van de stof en het begrijpen van hun vakgebied een beetje meer. Veel van mijn studenten hebben me gevraagd hoe ze hun kennis kunnen toepassen en opdrachten tot leven kunnen brengen”, zegt Freberg.
    Deze paradigmaverschuiving heeft instellingen voor de uitdaging gesteld om praktische leerervaringen over te brengen naar een online formaat dat collaboratief en rigoureus genoeg is om studenten voor te bereiden op toepassingen in de echte wereld.
    Als reactie hierop gebruiken veel instellingen deze uitdaging als een kans om contact te leggen met lokale organisaties en gemeenschapspartners om onderwijskansen te bieden die aansluiten bij banen.
  2. Leiden met empathie bij het ontwerpen van online cursussen
    Terwijl studenten ernaar streven om hun cursussen bij te houden, is het belangrijk om te onthouden dat ze, net als velen van ons, meerdere rollen in hun leven balanceren en tegelijkertijd de impact van COVID-19 aanpakken. Nu meer dan ooit moeten docenten verder denken dan het college en flexibiliteit bieden, zodat studenten op veel verschillende manieren kunnen aantonen dat ze vaardigheden beheersen.
    Sean Nufer, een docent aan de Chicago School of Professional Psychology en een van de Canvas 2020 Educators of the Year, zei het het beste in een recente livestream-discussie. “We moeten meer dan ooit naar onze studenten luisteren”, zei hij. “We moeten geduld met ze hebben en erkennen dat hoewel er meer dan één manier is om les te geven, er ook meerdere manieren zijn om te leren.”
    Ik zie dat veel docenten technologie gebruiken om een ​​meer meeslepende ervaring te creëren waarmee studenten virtueel kunnen discussiëren en samenwerken, in plaats van naar een eenrichtingsvideocollege te kijken. We zien ook dat instellingen audio- en videotools gebruiken om gepersonaliseerde en gerichte feedback te geven aan individuele studenten, waardoor het traditionele beoordelingsproces wordt getransformeerd in een nieuwe mogelijkheid voor verbinding.
  3. Kansen creëren voor de betrokkenheid van de faculteit en de student
    Te midden van het toenemende gebruik van technologie vandaag de dag, blijven zowel studenten als docenten het hands-on leren en samenwerken waarderen dat technologie simpelweg niet kan vervangen. Op de vraag welke factoren volgens hen de belangrijkste drijfveren zijn voor het succes van studenten, noemden de respondenten de kwaliteit van de faculteit (88 procent), de beschikbaarheid van technologie (86 procent) en praktische instructie (86 procent), wat erop wijst dat technologie het best kan worden gebruikt in combinatie met

met interactieve inhoud en mogelijkheden voor verbinding buiten apparaten.
“De gemeenschap die je in een traditioneel klaslokaal hebt, wordt niet online gerepliceerd”, zegt Nufer, die zei dat hij prioriteit geeft aan het tot stand brengen van een verbinding met studenten in een volledig virtuele leeromgeving. “We moeten doelgericht zijn in het bouwen van die verbindingen … en die verbindingen zijn van vitaal belang, want wat zijn we zonder dat netwerk? We zijn niet alleen informatiebronnen. Wat onderwijswaarde oplevert, zijn de verbindingen die we maken die langer duren dan de drie studiepunten of 16 weken.”
Het wordt duidelijk dat de versnelde evolutie die het onderwijs is opgedrongen, zal resulteren in langetermijnveranderingen in het onderwijs. Het verbinden van onderwijzers en leerlingen met technologie en het helpen van die leerlingen om contact te maken met een loopbaan wordt steeds belangrijker, niet alleen voor het succes van leerlingen, maar ook voor het succes van instellingen. Opvoeders, technologen, educatieve ontwerpers, academische leiders en studenten zullen blijven samenkomen om een ​​pad naar de toekomst te smeden, waarbij ze elkaar onderweg vieren en ondersteunen.

No Comments

Leave a Reply