DE TOEKOMST VAN ONLINE ONDERWIJS NA COVID-19

DE TOEKOMST VAN ONLINE ONDERWIJS NA COVID-19

Terwijl universiteiten door deze onzekere tijden navigeren, hebben ze de mogelijkheid om de studentenervaring te heroverwegen en te verbeteren door middel van online leren. In dit artikel onderzoekt Todd Zipper, president van Wiley University Services, manieren om het hoger onderwijs te transformeren en tegelijkertijd de impact van de missie van uw universiteit te vergroten.

De COVID-19-pandemie bracht het hoger onderwijs op onzeker terrein. Universiteitsleiders en docenten hielpen studenten door ongekende tijden te navigeren door snel virtuele klaslokalen op te zetten, en ik vond hun inzet inspirerend. Maar het is belangrijk om te erkennen dat online leren tot veel meer in staat is dan wat studenten in het voorjaar van 2020 hebben meegemaakt.

Met het najaarssemester in aantocht en de timing van een coronavirusvaccin onzeker, zal in de nabije toekomst een aanzienlijke hoeveelheid leren buiten het klaslokaal plaatsvinden. Deze spil naar afstandsonderwijs kan de evolutie van het hoger onderwijs versnellen, en onze industrie moet blijven samenwerken om die evolutie vorm te geven in het voordeel van studenten.

Waar gaat het hoger onderwijs naartoe als gevolg van COVID-19?

Het is duidelijk dat online onderwijs centraal zal staan ​​in het leren zolang COVID-19 verstoringen veroorzaakt. Sociale distantiëring en het dragen van maskers op de campus bevorderen de veiligheid, maar veel studenten – en hun ouders – zullen zich waarschijnlijk meer op hun gemak voelen bij instructie op afstand. In een onderzoek onder zes universiteiten ontdekte Wiley University Services dat 16 procent van de huidige studenten op de campus zich niet zou committeren om dit najaar lessen op de campus te volgen. Uit gegevens blijkt ook dat bepaalde groepen studenten sceptisch staan ​​tegenover online cursussen. Sommige instellingen onderzoeken alleen het aanbieden van lessen op afstand, maar schattingen laten zien dat de inschrijvingen bij veel regionale universiteiten achterblijven (maar niet zoveel als de 20 procent verliezen die in april werden voorspeld).

Gezien de gemengde resultaten van virtuele instructie op het niveau van de middelbare school, is het begrijpelijk dat eerstejaarsstudenten zich afvragen wat de waarde van leren op afstand is. Dat gezegd hebbende, de virtuele cursussen die scholen hebben samengesteld op de afgrond van een pandemie, hebben weinig gemeen met online programma’s die leerontwerpers maken op basis van best practices. Als zodanig zullen universiteiten die dit najaar overschakelen naar een volledig extern model, hun virtuele cursussen moeten verbeteren, anders riskeren ze verminderde studententevredenheid.

Veel universiteiten werken eraan om studenten gedurende ten minste een deel van hun studie campuservaringen te bieden. Met hybride of gemengde programma’s kunnen studenten deelnemen aan een mix van persoonlijk en online leren. Deze programma’s werken het beste als studenten kunnen wisselen tussen formaten wanneer het infectiepercentage stijgt. Deze aanpak vereist dat universiteiten online componenten ontwikkelen die hoogwaardige leerervaringen bevorderen. Daarom is het cruciaal om te plannen hoe online-elementen zullen werken als campussen abrupt moeten sluiten.

Kwaliteit boven modaliteit stellen

Ik kijk ernaar uit om aanvullende manieren te vinden om de resultaten te verbeteren, aangezien universiteiten dit najaar hybride modellen gaan gebruiken. Studenten en docenten zullen waarschijnlijk merken dat online instructie kan accentueren wat ze op de campus kunnen bereiken. Ik stel me een toekomst voor waarin we het idee van online versus klassikaal leren afschaffen, en deze duellerende modellen vervangen door een uniform formaat dat prioriteit geeft aan kwaliteit.

Mijn ervaring als student ondersteunt deze visie. Terwijl ik in de jaren negentig mijn bachelor- en masterprogramma’s doorliep, vond het grootste deel van mijn ontwikkeling buiten het klaslokaal plaats. Ik cultiveerde mijn kennis door na te denken over colleges, thuis te studeren, in groepen samen te werken en stage te lopen. In de volgende iteratie van het hoger onderwijs zou de tijd die met professoren wordt doorgebracht – of het nu op de campus is of via een apparaat – de cognitieve voeding blijven bieden om kennis te laten bloeien. Het formaat van die interacties zou echter secundair zijn.

Het kritieke punt is dat universiteiten high-impact leerervaringen bieden over alle modaliteiten heen. Hoewel er oneindig veel manieren zijn om dit doel te bereiken, kan een instelling het moeilijk hebben als online of hybride leren niet hun sterkste punt is. Daar komen onderwijspartners in beeld.

Gebruik maken van een partnerschap voor succes

Met de juiste onderwijspartner kunnen universiteiten meer doen dan alleen trends bijhouden: ze krijgen de steun om te evolueren op manieren die hun missie bevorderen. Onderwijspartners vullen ook de hiaten in de bronnen aan naarmate de ooit betrouwbare financieringsbronnen afnemen. Tel daarbij op de onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt, en industriepartners zijn voor veel universiteiten essentieel.

Wiley University Services is uniek gepositioneerd om een ​​snelle overgang naar online of hybride leren te ondersteunen. We beheren de meest uitgebreide portfolio van online programma’s voor afgestudeerden en studenten

te niveaus. Door dit werk hebben we best practices en expertise ontwikkeld voor het versneld bouwen van cursussen. Onze ondersteuning kan worden aangepast aan de behoeften van elke universiteit, omdat we kunnen helpen bij het lanceren van een enkel programma of een zakelijke benadering volgen om complete academische portfolio’s online te brengen.

Veel van Wiley’s partners volgen een zakelijke benadering van online cursussen. Hun vooruitziende blik om multidimensionale online cursussen te bouwen, stelt hen in staat betrouwbare trajecten aan te bieden aan werkende professionals en pas afgestudeerden van de middelbare school. Als er verstoringen optreden, hebben deze universiteiten de flexibiliteit om te schakelen naar formats voor afstandsonderwijs die een hoge betrokkenheid behouden en superieure resultaten behalen.

Universiteiten moeten meer doen dan online cursussen van hoge kwaliteit aanbieden – ze moeten studenten leren hoe impactvol dit formaat kan zijn. Dit werk is vooral van vitaal belang in een omgeving waar 33 procent van de eerstejaarsstudenten pauzeert in plaats van deel te nemen aan een online collegeprogramma. Ondersteund door het inschrijvingsteam van een onderwijspartner, kunnen universiteiten datagedreven verhalen delen met eerstejaarsstudenten, zodat ze kunnen zien wat doordacht opgebouwde online programma’s zo krachtig maakt.

Studenten kunnen het gevoel hebben dat ze een beslissend moment meemaken, maar het hoeft niet te definiëren wat ze in het leven bereiken. Door samen te werken kunnen universiteiten en onderwijspartners academische programma’s hervormen om hun impact en bereik op de lange termijn te vergroten – en nieuwe mogelijkheden te creëren in het hoger onderwijs.

No Comments

Leave a Reply